февруари 22

д-р Анелина Едрева | Лечение на зъбен кариес

Uncategorized @bg, Зъболекар

dobyr-zybolekar-varna

Лечение на зъбен кариес

Търсите ли добър зъболекар Варна, който да се погрижи за денталното Ви здраве? Д-р Едрева има дългогодишен опит и винаги предоставя качествена грижа към пациентите. Една от услугите, които предлага в двата кабинета във Варна, е лечение на зъбен кариес. Кариесът е често срещано заболяване на зъбите. То протичащо с локална деминерализация на твърдите зъбни тъкани и разрушение на органичната субстанция от микроорганизми в устата. Може да бъде кариес на емайла, дентина,цимента на корена. Лечението на кариеса е от голямо значение. Усложненията му могат да доведат до умъртвяване на нерва и загуба на зъба.

Резултат е от едновременното и взаимозависимо действие на редица фактори, определящи го като мултифакторно заболяване. Това затруднява неговото предотвратяване.

Основните фактори, определящи развитието на зъбен кариес са структурата на емайла, микроорганизмите, ферментабилните въглехидрати, честия прием на захари и намаленото слюнкоотделяне. Честотата на захарния прием е много по-рисков фактор от количеството на захарта.

Симптомите му са най-често визуални в начален стадий. При напреднала фаза се усеща болка в зъба при химични и физични дразнения (топло, студено, сладко, натиск на зъба и др.). Лечението се извършва посредством пломба, като кариесът се отстранява.

Кариесът засяга 95% от хората. Той започва с деструкция на зъбната повърхност, постепенно разрушава зъбите, затруднява дъвченето и нарушава естетическия вид на лицето. Зъбният кариес се развива под плътна бактериална маса, наречена зъбна плака. Заболяването протича остро или хронично. Кариесът представлява киселинно разтваряне на зъбната емайлна повърхност и разлагане на белтъчния състав на подлежащата зъбна структура.

Една от причините за възникването на кариес е образуването на зъбна плака.

Д-р Едрева предлага и други услуги: профилактика, лечение на пародонтални заболявания, протетична дентална помощ, орална хирургия, детска дентална грижа, кореново/ендодонтско лечение и избелване на зъби.

Други лечения и процедури, които д-р Едрева предлага, са лечение на зъбния кариес, профилактика, лечение на пародонтални заболявания, избелване на зъби, протетична дентална помощ, орална хирургия и детска дентална грижа.

Можете да откриете д-р Едрева в различни социални мрежи, където да отправите своите допитвания:

Facebook

Twitter

Google+

Instagram @edrevaMD

Tumblr

Автор


admin